Консумацията на чаша топла вода с мед всеки ден не изисква

...
Консумацията на чаша топла вода с мед всеки ден не изисква
Коментари Харесай

Пийте това всяка сутрин на гладно за здраве и красота

Консумацията на чаша топла вода с мед всеки ден не изисква кой знае какви финансови запаси и инвестиции. Същевременно носи редица изгоди. Това натурално средство е измежду най-ефикасните и потвърдили се във времето.

Сутрин се разсънваме и нямаме време за кой знае какво. Правим нещата небрежно. Закусваме каквото ни попадне пред очите, дружно с чаша ободряващо кафе, след което изхвърчаме от вкъщи си, подготвени да се заемем с всички задания в листата за деня.

Стартирането на деня с чаша топла вода с мед може да даде на организма доста изгоди. В допълнение към това, в случай че съвместим напитката с уравновесена и богата на хранителни субстанции закуска, ще разполагаме с повече сила и с по-силна и устойчива имунната система.

Както знаете, медът е опция на захарта. Той е богат на аминокиселини, витамини и минерали. Без подозрение, медът е чудесно допълнение на хранителното меню на всеки човек и може да спомогне за понижаване на всекидневно одобряваните калории.

Топла вода с мед:  с нейна помощ можете да отслабнете

Започвайте деня с чаша топла вода с мед и доста ще подобрите главните функционалности в тялото, които подтикват загубата на тегло:

-Тя прочиства тялото
-Носи чувство за задоволеност
-Подобрява храносмилането и защищава от запек
-Зарежда с сила и разрешава да бъдем по-активни

Да подобрите храносмилането

Ако желаете да отслабнете по здравословен метод, не се колебайте да консумирате по чаша топла вода с мед и щипка канела.

Правете това, щом се разсъните и преди лягане. Така ще ускорите метаболизма.

Още в самото начало на публикацията споменахме, че горещо предлагаме първата напитка за деня след ставане, на празен корем,  да е топла вода с мед.

Именно тогава храносмилателните сокове са най-чувствителни към натуралните съставки на меда и ензимите в него. Горещата вода спомага и за извеждането на токсините от червата. Тя ги отстранява от стените и ги придвижва напред към елиминирането им от тялото.

По-късно, с помощта на прочистените вътрешности и предпазения корем, тялото по-добре усвоява храната, която одобряваме, извличайки скъпите субстанции от нея. Пчелният мед е и натурален антибиотик. Той се бори с бактериите, които предизвикат зараза на стомаха.

Да стимулирате имунната система

Тук е моментът да споменем, че топлата вода с мед е натурално средство, което може да бъде ефикасно, стига да го консумираме всекидневно.

Това е единственият метод, по който всички системи в човешкото тяло последователно укрепват и се възвръщат, с помощта на удивителните свойства на напитката и на наличието на витамини, минерали и аминокиселини, дължащи се на наличието на меда. По този метод ускоряваме съпротивителните сили на тялото и се преборваме с патогените, които са на всички места в околната среда и ни нападат всекидневно.

Не можем да забравим, че това натурално средство също по този начин работи като вътрешен регулатор – т.е внася баланс. Пример за това е равнището на кортизола в тялото, който намалява равнището на напрежението.
Струва си да деянията неизменност и да консумирате чаша топла вода с мед всеки ден.

Да се справите с алергиите

Пчелният мед няма да прогони алергиите. Той обаче може да облекчи неприятните признаци, които са свързани с тях – кашлица, изсъхнало гърло, астма и раздразнителност.

Освен това медът пази индивида от детайлите в околната среда, които въздействат на функционалностите на тялото.

Ако добавите и лимон, ще детоксикирате тялото

Знаем, че в последно време прочистващите натурални средства за съвременни. Казвайки това, не можем да бъде по-категорични, че комбинацията от чаша вода с мед и лимон е една от най-лесните и бързи предписания, на които може да се спрете. За задачата се нуждаете от малко пчелен мед и сока от половин лимон.

Добавянето на лимонен сок подтиква процеса на пречистване на тялото чрез усъвършенстване на чернодробната функционалност.
Съчетани дружно, лимонът, пчелният мед и горещата вода са полезно средство за пикочната система.

Обърнете внимание на това, когато решите да консумирате топла вода с мед и лимон

Не е целесъобразно да се употребява мед от деца на възраст под 3 години.Сама по себе си чаша топла вода с мед и лимон не бива да се възприема като пълноценна закуска.
Можете да пристъпите към закуската 20 минути след потреблението на това натурално средство.
Никога не слагайте мед във вряла или кипяща вода. Това води до смяна на химичния състав на меда. Водата би трябвало да бъде хладка, а не вряла.
Винаги купувайте органично създаден пчелен мед. В наши дни може да откриете доста артикули в магазина, които съдържат добавена захар.

източник: zdraveikrasota.bg/
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР